Des de la Fundació vetllem per la sostenibilitat i la conservació del nostre fons d’art

Des de la Fundació vetllem per la sostenibilitat i la conservació del nostre fons d’art

Des de la Fundació Palau estem contents d’haver-nos acollit a l’estudi energètic de les nostres instal·lacions promogut per la Generalitat de Catalunya sota la direcció de Víctor Frigola. Aquest estudi ens havia de fer una sèrie de recomanacions i estratègies a seguir per tal d’assolir el màxim d’estalvi energètic tenint en compte les nostres funcions, una de les quals, i la més delicada, és la conservació de les obres d’art que hi tenim i que ens obliga a una climatització constant que ni tan sols durant la pandèmia hem pogut estalviar-nos.

L’estudi es va realitzar entre el 2019 i el 2020 i hem adoptat les següents mesures:

– Controlar la temperatura en els períodes hivernals i estiuencs per tal de forçar mínimament la maquinària i aconseguir reduir el consum.

– Hem canviat els llums i hem fet servir tecnologia led a les bombetes de baix consum, les dicroica, els fluorescents, els banyadors, un focus exterior, els llums d’emergència i els incandescents. Així mateix, hem fet una previsió per canviar els focus de les sales d’exposicions de cara al 2021.

– La Fundació es va construir amb una coberta de plaques de policarbonat que estaven ja deteriorades i per on es filtrava un excés de llum i d’escalfor. Les hem substituït per unes plaques de policarbonat que incorporen uns filtres solars. Això ens permet gaudir de la llum natural en les zones de les oficines sense risc d’un increment en despesa de climatització.

– Aquest estudi també ens va ajudar a buscar la millor companyia de subministrament elèctric per estalviar el màxim possible i se’ns va recomanar canviar a Enercoluz que ens ha ofert un estalvi d’un 20% en la despesa elèctrica.

– La Fundació també ha aportat els seus recursos per petites obres que ens ajuden a mantenir un bon aïllament tèrmic i s’ha fet un pla per implementar la resta de mesures recomanades any a any.

Amb aquest estudi i amb la subvenció de 13.000€ obtinguda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per al funcionament i activitats dels museus de Catalunya, hem fet un pas endavant en la conservació del medi ambient, mantenint un espai de treball en bones condicions i amb el mínim cost possible.

Iniciatives com aquestes contribueixen a fer un món millor i ens ajuden a ser conscients dels passos que entre tots hem de fer per sumar en la sostenibilitat del nostre entorn.

Amb el suport de: