Festival Poesia i + 2023

Del 27 de juny al 9 de juliol

Programació a www.poesiaimes.cat

Caldes d’Estrac, Sant Pol de Mar, Mataró, Teià, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt

Coincidint amb el vintè aniversari de la Fundació Palau volem reivindicar els orígens i reconèixer les arrels per fer foc nou. Proposem un retorn a la paraula més crua i al sentit originari de la poesia, a la poesia com a celebració col·lectiva —acte oral i acte orat— i també com a laboratori de recerca i espai d’acollida per a totes les identitats. Volem fer una tombarella per connectar passat i futur i obrir nous camins que ens estimulin a caminar i repensar l’entorn, també la poesia. Cada cop més volem ser un espai obert a totes les formes de vida, a totes les possibilitats de la paraula i la veu, i ho volem fer fixant-nos en el que és la poesia en origen.

La 18a edició del POESIA i +, doncs, vol ser una aposta radical per la paraula i la recerca, per la poesia i l’experimentació amb nous formats de dir i noves formes de vida. També un espai de trobada no massificat, accessible. En definitiva, una temptativa d’assajar altres possibilitats, altres futurs que s’escindeixin d’aquest present ombriu. El POESIA i + vol ser més que mai un espai de descobertes, un espai connectat amb el microunivers que l’acull i també amb el món que l’envolta, un diàleg entre l’ençà i l’enllà, un laboratori per jugar i per deixar-se sorprendre, una trobada per mirar d’imaginar futurs i empènyer presents, un diàleg entre generacions que no deixa a ningú fora, una aposta per la diversitat i pels horitzons amplis en què cap tothom. A partir d’aquí hem traçat unes línies de programació que travessen tot el programa.