‘Els dijous a la Palau’. Martí Rom.

‘Els dijous a la Palau’. Martí Rom.

Dins el cicle Els Dijous a la Palau, i emmarcat en les activitats al voltant de l’exposició D’un roig encès. Miró, Palau i Fabre, Perucho, Picasso, aquest dijous dia 10 de juny a les 18:30 h farem la projecció dels documentals de J. M. Martí Rom D’un roig encès: Miró i Mont-roig (1979) i Horta: recapte picassiana (2004). A més, comptarem amb la presència de l’autor que ens parlarà de com va gestar aquests documentals:

“A inicis dels anys setanta jo havia començat a fer alguns documentals de caire social i antifranquista. El meu coneixement del mitjà em va possibilitar enregistrar D’un roig encès: Miró i Mont-roig (1979). Vaig poder conèixer, personalment, Joan Miró, gràcies a la meva presentació que fou més o menys així: Faig documentals socials i sóc de cal Panadero de Mont-roig”.

 

Martí Rom (Barcelona, 1950)                                                                                                                            Enginyer Industrial d’Organització. Neix i viu a Barcelona i passa temporades  a Mont-roig, un municipi de Tarragona d’on provenen els seus pares. Allà, amb només  divuit anys i per recomanació del seu bon amic Raúl Ruiz, descobreix “Les històries naturals” de Joan Perucho (1960). És també en aquest moment que descobreix la relació de Perucho amb Joan Miró.

 

L’activitat és presencial i gratuïta! Per poder assistir cal inscriure’s a fundaciopalau@fundaciopalau.cat o al 93791 35 93.