Conferència de Teresa Costa-Gramunt dins el cicle ‘Josep Palau i Fabre. Retrat inacabat’

Conferència de Teresa Costa-Gramunt dins el cicle ‘Josep Palau i Fabre. Retrat inacabat’

Dins el cicle ‘Josep Palau i Fabre. Retrat inacabat’, parlarem de la seva obra assagística de la mà d’una gran coneixedora de l’obra de l’Alquimista, Teresa Costa-Gramunt. La seva conferència versarà sobre Mites i arquetips femenins en l’obra assagística de Josep Palau i Fabre.

Entronitzant la raó com un absolut, la cultura d’Occident va estar a punt de perdre una joia: el mundus imaginalis, o món de la imaginació activa intermediària entre l’aprehensible per la pura percepció intel·lectual i l’univers perceptible pels sentits. És en aquest món intermediari de la visió i del simbòlic que viu i actua el poeta, i Josep Palau i Fabre ho era fins i tot quan escrivia assaigs dels quals farem emergir les Idees-Imatges, les Figures-Arquetips femenins presents en els seus textos.

 

Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951)

De formació humanista (psicologia, grafologia, animació sociocultural, cultures orientals i simbologia), és graduada en disseny gràfic per l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona. A partir de 1977 es va especialitzar en el disseny d’exlibris, amb una producció que supera els 400 originals. Ha estat membre de jurats literaris i, entre d’altres, té el premi Don-na de literatura, l’Eugeni Molero de periodisme i el Josep M. Benet i Caparà de poesia. És Mestra en Gai Saber (2006).

És fundadora i vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Exlibristes (1989). És presidenta de l’Associació Dones Artistes SOM 7, integrada originalment per Concha Ibáñez, Adelaida Murillo, Maria Assumpció Raventós, Claude Collet, Lluïsa García-Muro i Núria Tortras.Està vinculada al Grup Vèrtex de l’Ateneu Barcelonès. Com a membre de la comissió literària del Centre Artístic del Penedès de Vilafranca del Penedès, L’Agrícol, col·labora en l’organització d’actes culturals en aquesta entitat. Ha organitzat la vetllada poètica FarambArt al Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú i el cicle poètic anual Viatges i Hospitalitat al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. A partir de 1990 s’ha dedicat a la creació literària, publicant una quarantena de llibres entre assaigs, narracions, llibres de viatges, poemes i prosa poètica. La seva obra, centrada en la feminitat i en la dona com a subjecte d’investigació, també inclou reflexions metafísiques, en el fet artístic, i en la relació entre mitologies i cultures entre Orient i Occident. Ha estat inclosa en antologies poètiques i literàries i ha estat traduïda a diverses llengües.

Escriu al Diari de VilanovaL’Eco de Sitges, El 3 de VuitBonartNúvol, Monvir i Eix Diari .Al llarg de dues temporades (1996-1997) va dirigir i presentar el programa L’amic escriptor al Canal Blau Televisió de Vilanova i la Geltrú.També ha participat en el programa literari radiofònic L’Espurna de Ràdio Vilafranca.

 

L’activitat és presencial i gratuïta! Per poder assistir cal inscriure’s a fundaciopalau@fundaciopalau.cat o al 93791 35 93.