Arriba a les llibreries “D’un roig encès”, un llibre gràfic sobre la relació entre Joan Miró, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho i Picasso

Arriba a les llibreries “D’un roig encès”, un llibre gràfic sobre la relació entre Joan Miró, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho i Picasso

Publicat per la Fundació Palau i Galàxia Gutenberg.

El llibre, concebut i escrit per Julià Guillamon (que ha comptat amb la col·laboració d’Eduard Vallès, un dels grans experts en Picasso) i dissenyat per Albert Planas, crea associacions entre elements molt diversos, que permeten capbussar-se en aquesta relació a quatre costats. Sense necessitat de gaires explicacions, la seqüència visual atrapa i s’enduu el lector.

“El 1966, Josep Palau i Fabre va publicar Picasso en Cataluña i, per primera vegada, va establir un relat ordenat i integral al voltant de la relació de Picasso amb el nostre país, des del moment de l’arribada a Barcelona, el 1895, fins a la inauguració del Museu Picasso, el 1963.

El 1968, Joan Perucho va publicar Joan Miró y Cataluña i va posar en relleu el vincle de l’artista amb Mont-roig i amb el Camp de Tarragona.

Aquest llibre reconstrueix la història d’aquests dos llibres fonamentals, que comença el 1944, quan els dos joves escriptors, amics de la universitat, buscaven en l’obra de Picasso i Miró una inspiració i un refugi.

Picassó i Miró, Palau i Fabre i Perucho: dos artistes i dos poetes. La història d’una passió.”

D’un roig encès. Miró, Palau i Fabre, Perucho, Picasso s’ha desenvolupat en paral·lel a l’exposició del mateix nom que es va presentar a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, però n’amplia notablement els continguts.

És un aperitiu de luxe per l’exposició Picasso-Miró que ara mateix es prepara al Museu Picasso de Barcelona.

El llibre es pot adquirir a la nostra botiga en línia