La Fundació Palau participa en la iniciativa impulsada pel Gran Teatre del Liceu ‘Museus i Liceu: una història compartida’

La Fundació Palau participa en la iniciativa impulsada pel Gran Teatre del Liceu ‘Museus i Liceu: una història compartida’

119 CENTRES CULTURALS DE CATALUNYA EXPOSARAN A LES SEVES SEUS OBRES RELACIONADES AMB EL LICEU EN EL MARC DEL SEU 175È ANIVERSARI

Museus i Liceu: una història compartida és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. L’acció també vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.

119 centres culturals, entre els quals es troba la Fundació Palau, hem seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu.

La iniciativa aglutina centres com ara el Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Picasso, Museu Dalí,  MACBA, CCCB, Museu Municipal de Calella, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu de la Vida Rural. Fundació Carulla, CosmoCaixa, Museu Isaac Albéniz de Camprodon.MIAC, Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, La Pedrera – Casa Milà, Arxiu General de la Diputació de Barcelona, Museu Municipal de Llívia, Museu de l’Empordà, Museu Europeu d’Art Modern, Museu del Futbol Club Barcelona, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Miró, entre molts d’altres. El llistat complet es pot consultar en aquest enllaç

Al voltant de 145 obres componen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Liceu, entre d’altres. Moltes de les obres tenen una relació directa amb el Teatre, d’altres, però estan relacionades amb el món de l’òpera, la música o el teatre, i formen part, alhora, de l’herència cultural necessària per ser on som avui i documentar la història del Gran Teatre del Liceu. A la Fundació Palau s’exposa la peça de ceràmica ‘ Arlequí i Colombina’. 

Aquesta és la primera acció destacada en els actes commemoratius del 175è aniversari del Liceu.

 

 

Arlequí i Colombina

Pierrette Gargallo, 1942

Figures en ceràmica esmaltada pintada d’Arlequí i Colombina. L’Arlequí, dempeus i tocant una flauta, porta barret i antifaç vermells, i un vestit verd, groc i vermell. La Colombina, asseguda sobre un tambor, porta tutú blau i sabatilles de ballarina.

Relació amb el Liceu

Aquesta figura està relacionada amb les arts escèniques i el teatre, en concret, amb la commedia dell’arte. Precisament, el cos de ball del Gran Teatre del Liceu, a la dècada de 1970, va ballar en múltiples ocasions el ballet Pierrot, amb música d’Albert Prats Trián i coreografia de Joan Magriñà. En el museu, acompanya la peça una vitrina amb documentació conservada sobre el Gran Teatre del Liceu.

Dates d’exposició

15 març 2022 – 2 octubre 2022