Viu el Dia Internacional dels Museus a la Fundació Palau!

Viu el Dia Internacional dels Museus a la Fundació Palau!

Com cada 18 de maig, celebrem amb tu el Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus som els protagonistes i obrim les nostres portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als nostres visitants i a la població de la importància en el desenvolupament de la societat.

Així doncs, des de la Fundació Palau, enguany hem volgut celebrar aquest dia amb l’actuació musical ‘Pecata Beata’ de Carola Ortiz. Aquest dimecres 18 de maig a les 19h, no t’ho perdis, al pati de la Fundació! 

I, a més, en aquesta edició, del 14 al 22 de maig veniu a les jornades de portes obertes i descobriu el poder dels museus!

 

Campanya 2022: “El poder dels museus”

Per aquesta edició, l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema “El poder dels museus”. I és que els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta, de provocar canvis positius en les seves comunitats. Ho fan a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l’accessibilitat i la construcció de comunitat a través de l’educació.

El poder d’aconseguir la sostenibilitat

Com a actors clau en les seves comunitats locals, els museus contribueixen a impulsar una gran varietat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, entre els quals s’inclouen el foment de l’economia social i de proximitat, i la difusió d’informació científica sobre els reptes mediambientals.

El poder de la innovació en la digitalització i l’accessibilitat

Els museus s’han convertit en espais innovadors on es poden desenvolupar noves tecnologies i aplicar-les a la vida quotidiana. La innovació digital pot fer que els museus siguin més accessibles i atractius, ajudant el públic a entendre conceptes complexos i plens de matisos.

El poder de construir comunitat a través de l’educació

Amb les seves col·leccions i programes, els museus connecten un teixit social que és essencial en la construcció de comunitats. Contribueixen a conformar una societat civil informada i compromesa defensant valors democràtics i oferint oportunitats d’aprenentatge a totes les persones.