L’exposició ‘Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig’ itinera a l’Institut Francès de Barcelona

L’exposició ‘Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig’ itinera a l’Institut Francès de Barcelona

L’exposició de fotografies de Jean Marie del Moral dels paisatges d’Horta de Sant Joan, tant importants en l’imaginari de Picasso, i els de Mont-roig del Camp, que ho foren també per Miró, es pot visitar en un format més reduit fins al 18 de novembre de 2023 a la sala d’exposicions de l’Institut Francès de Barcelona.

La tardor del 2022 Jean Marie del Moral va solcar els paisatges i els contorns d’Horta de Sant Joan i els de Mont-Roig del Camp. El fotògraf coneix des de fa molts anys aquestes dues viles separades només per 80 quilòmetres, envoltades per les mateixes oliveres, les mateixes vinyes, els mateixos ametllers, les mateixes terres ocres, les mateixes muntanyes amb dolces corbes com la Santa Victoire de Cézanne. És a Horta de Sant Joan que Picasso va iniciar el cubisme el 1909. I és a Mont-Roig del Camp que, deu anys després, Miró va pintar els seus quadres detallistes.

Aquestes fotografies, poètica mirada sobre les estranyes similituds niuades als murs dels convents, en les roques esculpides per la natura i les capelles penjades de la mateixa manera, revelen subtilment el mateix imaginari: el de dos gegants del segle XX.La mostra, comissariada per Manuel Guerrero, és una producció de la Fundació Palau, on va tenir lloc de l’abril al setembre de 2023.

Amb aquesta exposició, la Fundació Palau donava el tret de sortida a la commemoració dels 50 anys de la mort de Picasso (1881-1973), una commemoració impulsada per França i Espanya a través d’una comissió creada per a l’ocasió.

Més informació i horaris de l’exposició a l’Institut Francès aquí.