Reedició de tres textos de Josep Palau i Fabre

Reedició de tres textos de Josep Palau i Fabre

La col·lecció de l’Institut del Teatre Repertori Teatral Català, que, en el context del PRAEC (Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes), aplega textos del patrimoni dramàtic català de tots els temps, posa a disposició d’impressió sota demanda el volum dedicat a tres textos de Josep Palau i Fabre.

Amb l’edició a cura de Jordi Coca, el llibre recull les obres Le dialogue ou la mort du théâtre (1948), La caverna (1952) i La confessió o l’esca del pecat (1979). La tria d’aquests volums permet definir una certa evolució de la dramatúrgia palaufabriana. D’altra banda, el primer text és un títol sovint difícil de trobar i que podria ser considerat un precursor de l’anomenat «teatre de l’absurd».

Josep Palau i Fabre (1917-2008) fou essencialment un poeta però va conrear també diverses disciplines artístiques com el teatre, que va escriure des de l’adolescència. Malgrat la seva extensa obra teatral, només té setze obres completes. La resta, son textos dramàtics inèdits i en estats d’elaboració molt divers, escrits en les tres llengües que utilitzava: català, castellà i francès.