“Cap de noia”, la guardiola que Picasso va regalar a Palau i Fabre, viatja al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

“Cap de noia”, la guardiola que Picasso va regalar a Palau i Fabre, viatja al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

El proper 14 de març s’inaugura al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona l’exposició “Picasso. Territori i arts i tradicions populars catalanes”, comissariada per Claustre Rafart.

Des de la Fundació Palau hi col·laborem amb el préstec d’una de les peces més emblemàtiques de la nostra col·lecció, la guardiola de ceràmica popular que Palau i Fabre comprà al Camp de Tarragona i dugué a Picasso en una de les seves visites a Canes. Palau explicava que després de mirar-se-la molt, Picasso li va dir que si li duia una altra li pintaria. Van trigar un temps en tornar-se a veure però Palau li va portar la guardiola de terra cuita i Picasso la va decorar fent-li el rostre d’una noia. Uns ulls, una boca pintada aprofitant l’escletxa de la guardiola, un nas i uns cabells arrissats. Picasso anava a Valauri a fer ceràmica, era el 9 de gener de 1969; Palau, content, s’hi va apuntar. Després va haver d’esperar, ja que la peça havia d’anar al forn, per tant, va passar gairebé un any fins que se la va poder emportar aprofitant una altra de les seves visites.  

L’exposició de Solsona es podrà veure fins al 15 de juliol i compta amb el préstec també de gairebé una cinquantena d’obres de la col·lecció de la Fundació Museu Picasso de Barcelona.