L’exposició ‘Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig’ viatja a Mont-roig del Camp

L’exposició ‘Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig’ viatja a Mont-roig del Camp

L’exposició de fotografies de Jean Marie del Moral dels paisatges de Mont-roig del Camp, tant importants en l’imaginari de Miró, i els d’Horta de Sant Joan, que ho foren també per Picasso, es podrà visitar del 7 de juny al 28 de juliol al Centre cultural Església vella de Mont-roig del Camp.

La tardor del 2022 Jean Marie del Moral va solcar els paisatges i els contorns d’Horta de Sant Joan i els de Mont-Roig del Camp. El fotògraf coneix des de fa molts anys aquestes dues viles separades només per 80 quilòmetres, envoltades per les mateixes oliveres, les mateixes vinyes, els mateixos ametllers, les mateixes terres ocres, les mateixes muntanyes amb dolces corbes com la Santa Victoire de Cézanne. És a Horta de Sant Joan que Picasso va iniciar el cubisme el 1909. I és a Mont-Roig del Camp que, deu anys després, Miró va pintar els seus quadres detallistes.

Aquestes fotografies, poètica mirada sobre les estranyes similituds niuades als murs dels convents, en les roques esculpides per la natura i les capelles penjades de la mateixa manera, revelen subtilment el mateix imaginari: el de dos gegants del segle XX.

L’exposició, comissariada per Manuel Guerrero, fou una producció de la Fundació Palau, on es pugué visitar el 2023, i aquesta itinerància ha estat organitzada per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i la Fundació Mas Miró.

Més informació i horaris de l’exposició aquí.