JOSEP PALAU I FABRE. JO SOC EL MEU PROPI EXPERIMENT

Exposició : Josep Palau i Fabre. Jo soc el meu propi experiment. Del 12 d’abril fins al 30 de juny de 2018

Si et vas perdre l’exposició a la Fundació Palau o al Palau Robert de Barcelona ara tens una altre oportunitat per poder visitar-la a l’Espai Santa Caterina de Girona.

L’exposició son tretze lectures dels Poemes de l’Alquimista, publicat per primer cop clandestinament el 1952, és una de les obres més importants de Josep Palau i Fabre i un dels llibres de poesia en català més coneguts i reeditats.

Palau no es limita a escriure i publicar els seus versos: investiga, experimenta amb diferents formes i referents poètics. A l’hora d’editar el volum, juntament amb els poemes, incorpora una reflexió sobre el tema, la forma i el motiu d’algunes dels textos. Poemes de l’Alquimista és al mateix temps creació i reflexió, poesia i assaig. D’aquesta manera Palau connecta amb una de les línies més fecundes de la creació contemporània.

L’exposició proposa una nova manera d’apropar-se a la poesia, a la poesia de Josep Palau i Fabre i als Poemes de l’Alquimista, mitjançant un plantejament innovador. El problema de la identitat, el sentiment de ser sempre estranger, l’instint que ens condueix a una identitat humana compartida, el valor de la tradició com a matèria primera de les creacions contemporànies.
Entre els col·laboradors hi ha els artistes Ignasi Aballí i Enric Farrés, l’animadora Laura Ginés, l’escriptor Sergi Pons Codina, la videoartista Maria Padró, l’il·lustrador Arnal Ballester, el realitzador Morrosko Vila-San-Juan, els dissenyadors America Sanchez
i Albert Planas, i els arquitectes Llamazares-Pomés.

Accés gratuït

15/05/18 a les 18h. Visita Guiada realitzada pel Comissari Julià Guillamon

Horari:

De dimarts a dissabte de 10 a 18 h, i fins a les 19 h des del mes de juny fins al mes de setembre
24 i 31 de desembre i 5 de gener: de 9 a 14 h
25 i 26 de desembre, 1 i 2 de gener: tancat

 

abril 12 @ 18:00 — juny 30 @ 19:00
18:00 — 19:00 (1897h)

Espai Santa Caterina

Fundació Palau