Josep Palau i Fabre. Retrat cubista

Documental sobre l’intel·lectual Palau i Fabre en què s’expliquen totes les seves facetes.
Una producció de la Fundació Palau i de Clack, dirigida per Eloi Aymerich.

Presenten el documental: Maria Choya, directora de la Fundació Palau, Manel Guerrero, comissari de l’Any Palau i Fabre, Joan Salicrú, de la productora Clack i Judith Vives, guionista del documental.

 

Josep Palau i Fabre. Retrat cubista (Catalunya, 2018)
60’
Direcció: Eloi Aymerich
Guió: Judith Vives
Producció: Fundació Palau i Clack Audiovisual SCCL
Productors executius: Eloi Aymerich i Joan Salicrú (Clack) i Maria Choya (Fundació Palau)
Amb la participació de: Vicenç Altaió, Miquel Barceló, Julià Guillamon, Perejaume i Maya Wildmaier-Picasso.
Imatge dels capítols: Joan Àvila (VI L’il·luminat), Sit Cantallops (I L’exaltat), Pere Ginard (IV El geni), Jordi Navarro (III El foll), Eduard Novellas (II L’alquimista) i Miquel Tejedo “Harry Bones” (V L’eremita).
Fotografia: Marc Giner
So: Pol Alfageme
Edició: Marc Giner i Eloi Aymerich
Banda sonora original: Pau Miquel Soler

Josep Palau i Fabre. Retrat cubista és la mirada definitiva sobre el controvertit i desbordant intel·lectual Josep Palau i Fabre. La figura i trajectòria del literat català és complexa; poeta, assagista, autor teatral, traductor, activista cultural, refugiat a l’exili i amic i biògraf de Picasso. El seu caràcter avantguardista, incomprès, marginat i poc convencional es plasma en la seva vida i la seva obra, que el situa en la línia dels grans il·luminats (sota l’estela de Ramon Llull) i el converteix en una figura única i singular dins la història de la literatura i la cultura catalanes i europees del segle XX.

El documental trenca el personatge en diferents parts per reconstruir-lo de nou en un retrat més ampli i profund. Un retrat que, seguint els principis del cubisme picassià, mostra les seves diverses facetes, cadascuna associada a una de les seves activitats culturals i literàries i sempre vinculades als llocs on va viure i escriure.

El MERCAT DEL FILM, és una jornada de projeccions audiovisuals nascuda amb la voluntat de convertir-se en espai de difusió i punt de trobada dels creadors audiovisuals locals de Mataró.

Més informació

novembre 17 @ 22:00 — novembre 17 @ 23:00
22:00 — 23:00 (1h)

Can Gassol