Presentacións de dos llibres sobre Josep Palau i Fabre:

12h. Presentació de l’Àlbum “Josep Palau i Fabre”del PEN a càrrec de Carme Arenas (presidenta del PEN), Manel Guerrero ( comissari de l’Any Palau i Fabre), Maria Choya (directora de la Fundació Palau) i de la seva autora Helena Pol.

EL PEN Català, juntament amb la Fundació Palau, ha promogut l’àlbum Josep Palau i Fabre “Si no he estat un assassí, un demagog o un incendiari –ha anat d’un pèl– és perquè soc poeta, dramaturg i assagista” amb motiu de l’Any Palau que s’ha celebrat durant el 2017.

L’àlbum de gairebé 80 pàgines aplega fotografies, cartes, articles o fragments de la vida i obra de Josep Palau i Fabre coordinats per Helena Pol i vol ser un homenatge a l’escriptor i també president del PEN Català entre 1976 i 1979. Tal com explica Carme Arenas, presidenta del PEN Català, a la presentació d’aquest:

«Parlar de Josep Palau i Fabre és parlar a la vegada de l’escriptor (poeta, autor teatral, assagista), del promotor cultural de revistes com Poesia o Ariel, de l’home enterament compromès amb la llengua i cultura pròpies, de l’home profundament convençut i capaç de defensar les llibertats individuals i col·lectives pertot. Palau és totes aquestes coses de manera indestriable, però per damunt de tot, i més si parlem de Josep Palau i Fabre en relació amb el pen Català, és l’home generós, activista i artífex de la consolidació del nostre centre després de la represa de 1973.»

12:30h Presentació del llibre ‘Foc Secret de Josep Palau i Fabre’, a càrrec de Joan Noves (president de la Fundació Palau) i del seu autor, Oriol Pi de Cabanyes. Per causes alienes a l’organització aquesta presentació queda cancel·lada.

En Foc secret, en aquestes reflexions que en molts casos també són vivències personals del propi Oriol Pi de Cabanyes. En aquest llibre hi ha un Josep Palau i Fabre esplèndidament vist en una mena de pintures al fresc, una mena de calidoscopi d’escrits fets al llarg del temps i amb diverses situacions i temàtiques, des del punt de vista de la profunditat intel·lectual de l’assaig, del periodisme literari, de la investigació històrica o de la proximitat humana de la conversa. Aquesta proximitat la delaten algunes de les anècdotes que hi apareixen i que, degut al seu caràcter moltes vegades festiu (un poeta maleït amb caràcter festiu?), també formaven part del propi entorn habitual de les converses amb el poeta. (Pròleg de Joan Noves).

13h Posada en comú entre tots els participants i lectura de poemes a càrrec d’Anna Maluquer.

Entrada lliure

 

 

març 11 @ 12:00 — març 11 @ 13:00
12:00 — 13:00 ()

Fundació Palau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.