Carregant Esdeveniments

Cicle Palau i Fabre: 2.3. Reflexions sobre la tragèdia a l’ombra de Palau i Fabre amb Jaume Mascaró

20 de març de 2018 a les 19:00 - 20:00

L’Ateneu Barcelonès rendeix homenatge al poeta, dramaturg i assagista Josep Palau i Fabre amb tres conferències i lectures dramatitzades els dies 5 i 20 de març i el 9 d’abril.

El professor Jaume Mascaró ens convida a reflexionar de la mà de Palau i Fabre sobre el gènere tràgic.

Palau i Fabre va deixar un bon nombre de reflexions sobre la tragèdia, considerant que aquesta era expressió de la capacitat d’una societat de mostrar els problemes i les grans qüestions que l’afecten. Per això creia que la tragèdia, com a forma d’expressió teatral, era una necessitat social i cultural i que a Catalunya hi havia una greu mancança de producció tràgica. A partir d’questes reflexions es pretén revisar les seves idees bàsiques i algunes concepcions actuals sobre el sentit de la tragèdia.

Jaume Mascaró

Jaume Mascaró Pons (Ciutadella de Menorca, 1942), ha estat Professor a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. La seva tasca docent i de recerca s’ha centrat sobre tot en l’àmbit de la Filosofia de la Cultura i de l’Antropologia. Durant els darrers anys, fins a la seva jubilació, ha estat professor convidat a l’Institut de Teatre de Barcelona on ha impartit “Antropologia del Teatre”, “Cultura i mites” i ha participat activament en el Doctorat en Arts Escèniques. D’aquesta activitat en son producte un conjunt de textos sobre teatre i la direcció de vàries tesis doctorals.

 

Més informació aquí

 

Mostra els detalls

Data:
20 de març de 2018
Hora:
19:00 - 20:00
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Ateneu Barcelonès
Phone
933436121
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Ateneu Barcelonès
Carrer Canuda, 6
Barcelona, Barcelona 08002 Espanya
+ Mapa de Google
Phone
933436121
Visualitza el lloc web de Recinte