Carregant Esdeveniments

Conferència commemoració de l’aniversari del naixement de Picasso

28 d'octubre de 2022 a les 19:00 - Gratuït

Enguany, per commemorar l’aniversari de Picasso, nascut el 25 d’octubre del 1881, i lligant-ho amb la peça convidada que ens ha cedit el Museu Picasso de Barcelona fins al gener del 2023, hem convidat Jan Madrenas, un jove ceramista de segona generació per parlar-nos del seu ofici i de com Picasso se’l va fer seu per experimentar amb noves formes artístiques, respectant sempre l’ofici ancestral del terrisser.

 

JAN MADRENAS, “DE L’OFICI A L’EXPRESSIÓ ARTÍSTICA”

Treballar amb l’argila, sentir a les mans el tacte de la terra humida, endinsar-se en l’experiència d’un ofici tan antic, desperta l’instint creatiu més profund.

Pablo Picasso va expressar el seu art a través de la ceràmica utilitzant una diversitat de tècniques pròpies de l’ofici, com l’esgrafiat, el modelatge, l’engalba o l’esmalt, entre d’altres.

Era coneixedor dels processos que comporta la creació d’una obra. Entenia tots els moments vitals pels quals passa una peça al taller del ceramista.

Terra, aigua, aire i foc: els quatre elements guiats per unes mans destres, amb la saviesa acumulada durant generacions d’un ofici molt noble.

Mostra els detalls

Data:
28 d'octubre de 2022
Hora:
19:00
Cost:
Gratuït
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Fundació Palau

Recinte

Fundació Palau