Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

D’un roig encès: Picasso, Miró, Palau i Fabre i Perucho

24 d'abril - 19 de setembre

Un projecte d’exposició de la Fundació Palau per a la primavera del 2021 

L’any 2020 s’han celebrat els cent anys del naixement de l’escriptor Joan Perucho (Barcelona 1920-2003), amb una commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya.

Poeta i novel·lista, autor de llibres de gastronomia, bibliòfil, Perucho va ser també crític d’art i editor. Des del 1960 a 1970 va ser crític d’art de la revista Destino. En aquesta mateixa època va dirigir la col·lecció Biblioteca de Arte Hispánico de l’Editorial Polígrafa, que va jugar un paper fonamental en la divulgació de l’art d’avantguarda a Catalunya i Espanya.

Dins de la Biblioteca de Arte Hispánico es van publicar dos llibres fonamentals: Picasso a Catalunya (1966) de Josep Palau i Fabre i Joan Miró i Catalunya (1968) de Joan Perucho.

L’exposició. D’un roig encès: Picasso, Miró, Palau i Fabre i Perucho reconstruirà la relació entre els dos artistes i els dos poetes a través de diferents materials: dibuixos, litografies i llibres dedicats, documents, fotografies, procedents de la col·lecció de Joan Perucho, dels fons de la Fundació Palau i de les aportacions d’altres persones o entitats que van participar en els dos llibres, com el dissenyador Joan Pedragosa, l’editor Joan de Muga i l’Editorial Polígrafa.

Es presentaran entre 40 i 50 obres de Picasso i Miró, acompanyades per una trentena de fotografies de Leopoldo Pomés i Xavier Miserachs. Els comissaris seran Julià Guillamon i Eduard Vallés.

Una relació apassionada. Palau i Fabre i Perucho eren dos poetes que s’acostaven a l’art del segle XX des de la creació i la passió. El novembre de 1944 van visitar Miró al passatge del Crèdit. Va ser el primer contacte de l’artista amb els intel·lectuals de postguerra. En va restar una amistat que va donar lloc a poemes i col·laboracions de Miró en diferents projectes.

La trobada amb Picasso. En els anys de l’exili voluntari a París, Palau i Fabre va esdevenir el gran especialista mundial en l’obra de Picasso. Perucho va encarregar a Palau i Fabre un llibre que expliqués la relació amb Catalunya: el primer que es va fer.

Mostra els detalls

Inici:
24 d'abril a les 12:30
Finalització:
19 de setembre a les 12:30
Categories d'Esdeveniment:
, ,

Recinte

Fundació Palau
Caldes d’Estrac, + Mapa de Google
Telèfon:
+34 937 913 593
Web:
www.fundaciopalau.cat