Carregant Esdeveniments

El barret, entre l’art i la moda

23 de març de 2019 a les 12:00 - 13:30

Conversa entre el comissari de l’exposició Josep Casamartina i Parassols, Nina Pawlowsky, barretaire i figurinista, i Pep Duran, escultor, pintor i escenògraf.

Activitat gratuïta programada en el marc de l’exposició “Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz”.

Josep Casamartina i Parassols és historiador de l’art, especialitzat en la crítica d’art i en projectes de comissariat d’exposicions d’art espanyol dels segles XIX i XX i comissari de l’exposició Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz.

Vinculat des de sempre al món tèxtil, exerceix la crítica d’art des de 1998 a El País. Acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i membre de diverses associacions de crítics d’art, també dirigeix la Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau (http://www.antonidemontpalau.com/).

Ha estat director de galeries d’art i autor de diversos projectes museogràfics. L’any 2004, va crear amb Anna Maria Casanovas la Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau dedicada a la recuperació del món del teixit i la moda. Ha comissariat nombroses exposicions i ha col·laborat amb diverses institucions museístiques.

L’any 2011 va rebre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art el Premi ACCA 2010 a la millor iniciativa patrimonial com a director de la Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau.

Nina Pawlowsky. La seva passió pel vestuari la va portar a desenvolupar la professió de modista de barrets. En aquest mon dels barrets ha fet pràctiques amb Stephen Jones (Londres) i amb Lola Ehrlich (Nova York). En 2007 li van concedir el premi Adrià Gual al millor vestuari de l’Associació de directors d’Escena pels vestuaris de ‘El Abanico de Lady Windermere’ i ‘El maletín’. Des de el 2005, organitza cada primavera, juntament amb Cristina de Prada, la passejada de barrets i des de el 2011 la Nit amb barret. Al 2013 li va ser atorgat la Carta de Mestra Artesà.

Pep Duran Esteva és un escultor, pintor i escenògraf català que ha participat en nombroses produccions teatrals i cinematogràfiques des de 1977. Llicenciat en escenografia i figurinisme per l’escola superior d’art dramàtic de Barelona l’any 1979, l’any anterior ja havia realitzat la seva primera exposició a Barcelona, ​​i des d’aquell moment la seva trajectòria com a artista es va centrar en el treball de la construcció, la representació i l’espai, la posada en escena. Ha destacat per la seva capacitat de transfigurar l’escultura transformant-la en instal·lació i arquitectura fins a arribar a un punt de simbiosi entre ambdues disciplines.

Mostra els detalls

Data:
23 de març de 2019
Hora:
12:00 - 13:30
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Fundació Palau

Recinte

Fundació Palau