Carregant Esdeveniments

INTENSITIES. INCONFORMISME, INCORRECCIÓ I REBEL·LIÓ ENTRE ART I ESCENA MUSICAL

13 de setembre de 2009 a les 8:00 - 1 de novembre de 2009 a les 17:00

«Intensities. Inconformisme, incorrecció i rebel·lió entre art i escena musical» és una exposició itinerant del Programa d’arts visuals de l’ODA (Oficina de Difusió Artística de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona). Aquest programa té per objectiu facilitar la relació entre l’art i els ciutadans, amb el convenciment que les accions de coneixement i participació relacionades amb les pràctiques artístiques contemporànies faciliten una millor i sobretot més complexa interpretació del món que ens envolta.

Inconformisme, rebel·lió, incorrecció i subversió formen part d’una actitud que recorre el treball de múltiples creadors. Una actitud que ha mostrat nombrosos punts de confluència entre l’escena artística i musical. «Intensities. Inconformisme, incorrecció i rebel·lió entre art i escena musical»  mostra amb documents, vídeos, peces musicals i gravacions alguns moments d’intensitat i de cerca d’un cert esperit rebel i inconformista que han travessat la música i l’art. La mostra traça una genealogia de treballs que tenen a veure amb intents d’incorrecció i de foment d’una certa rebel·lió. Una genealogia que clava les arrels en el dadà i traspassa la música a través del punk a Catalunya, a través de l’actitud inconformista de Pau Riba amb episodis en què participen artistes conceptuals com Dan Graham, Joseph Beuys o Yves Klein, i arriba als nostres dies.

«Intensities. Inconformisme, incorrecció i rebel·lió entre art i escena musical»  va més enllà d’intentar definir un lloc de confluència i col·laboració entre artistes i músics; els treballs de Kurt Schwitters, T. R. Uthco i Chip Lord, Guy Debord, Martin Kippenberger, Raymond Pettibon o Guy Richard-Smit, entre d’altres, evidencien sobretot una actitud.

David G. Torres

Comissari

Mostra els detalls

Inici:
13 de setembre de 2009 a les 8:00
Finalització:
1 de novembre de 2009 a les 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,