Carregant Esdeveniments

LA COL·LECCIÓ D’UN POETA. ELS DIBUIXOS DE LA FUNDACIÓ PALAU

22 de novembre de 2009 a les 8:00 - 5 d'abril de 2010 a les 17:00

Es tracta d’una mostra organitzada i produïda per la Fundació Palau i comissariada per Joan Abelló Juanpere. L’exposició es composa de diferents apartats: Dibuixos de Palau i Oller i la seva col·lecció amb els dibuixos de Palau i Oller, pare de Palau i Fabre, que fou col·leccionista i pintor, i els d’artistes del seu entorn, com Josep Mompou, Xavier Nogués o Isidre Nonell. A continuació, s’exposen els dibuixos col·leccionats per Josep Palau i Fabre. Per una banda, El gust del poeta: artistes moderns, amb artistes com Pau Gargallo, Francesc Labarta o Ismael Smith i, per l’altra, El gust del poeta: artistes contemporanis, amb noms cabdals de la nostra història recent com és el cas d’Antoni Tàpies, Joan Ponç, Miquel Barceló o Perejaume.

Revistes Poesia, Ariel  i entorns: un bloc d’un enorme interès i cohesió és el format per les col·laboracions en l’arriscada aventura de la revista Poesia. La revista actuarà com a manifest dels gustos artístics del poeta. Comenta Josep Palau i Fabre: «Un dels havers positius de la revista és la incorporació de Joan Miró, fins aleshores gairebé marginat de les publicacions catalanes i de la consideració general del país».

El grup de París congrega artistes de l’època de París i també algunes de les dedicatòries de Picasso. A Poetes-artistes preferits, hi són representats tres escriptors internacionals: Rafael Alberti, Federico García Lorca i Jean Cocteau. Finalment, els Col·laboradors i amics, propers al poeta els darrers anys de la seva vida.

Amb els Dibuixos de Josep Palau i Fabre es presenten, per primera vegada, dibuixos realitzats pel poeta els anys 1940 a 1960. Un apunt curiós per cloure l’itinerari per la seva col·lecció, un retorn als orígens de l’impuls que el va dur a conservar i a acréixer tot aquest patrimoni, que ara es posa a disposició del públic.

En definitiva, un conjunt representatiu sota l’empara de Pablo Picasso i la vindicació de Joan Miró. La col·lecció del poeta Josep Palau i Fabre composta d’obra petita, de vegades minúscula, però no menor.

 

Mostra els detalls

Inici:
22 de novembre de 2009 a les 8:00
Finalització:
5 d'abril de 2010 a les 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,