Carregant Esdeveniments

CONCERT MARIA DEL MAR BONET I BIEL MESQUIDA, AMB DANI ESPASA, CANTEN I RECITEN BARTOMEU ROSELLÓ-PÒRCEL I JOSEP PALAU I FABRE

22 d'abril de 2017 a les 18:00 - 20:00 - 10€

L’espectacle De vida ardent es basa en la vida i en l’obra poètica de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Maria del Mar Bonet, qui al llarg de la seva carrera ha musicat dotze poemes del poeta del foc, els cantarà. Biel Mesquida en recitarà d’altres que no han estat musicats. Ambdós contaran amb la trajectòria d’una vida curta i intensa. La passió de Maria del Mar Bonet i de Biel Mesquida cap a un dels poetes més grans, malgrat la seva vida breu, que ha tingut Mallorca els ha impulsat a posar en escena una manera de fer en què convergeix la poesia cantada i recitada amb la vida explicada d’una manera planera perquè pugui arribar el seu missatge poètic a tots els públics. Es pot dir que aquest espectacle es començà a forjar els anys setanta quan Maria del Mar Bonet musicava els primers poemes de Rosselló-Pòrcel.

En una carta de Rosselló-Pòrcel a Espriu li deia que tenia passió pel foc, que en aquest sentit era molt valencià. I és precisament aquest foc, omnipresent en la sensualitat i en la música verbal del poeta, el que s’ha volgut recrear a De vida ardent mitjançant la creació d’espais sonors que fan entrar a l’espectador en una sensorialitat rica de matisos de flames i de nit: de vertadera energia poètica senzilla i enlairadora.

A més a més De vida ardent repassa alguns dels aspectes biogràfics, personals i professionals de Bartomeu Rosselló-Pòrcel a partir dels seus propis versos, com per exemple “Pluja en el jardí de l’Ateneu”, “Poques paraules surten”, “Quan arribarà aquell moment”, “Brollador”, “Inici de campana”, “La teva mare broda”, “Sóller” o “Sonet marí”.

Tota una festassa rosselló porceliana per celebrar l’obra d’un poeta que no s’atura, cent i un anys després del seu naixement, de comunicar-nos sentiments, paisatges, lluites, crítiques, dolors, ansietats i, també, petites felicitats quotidianes.

 

 

 


Preu: 10 €. Les entrades es poden comprar a la recepció de la Fundació Palau o bé al telèfon 93 791 35 93 o fundaciopalau@fundaciopalau.cat


Amb la col·laboració de l’Hotel Dynamic

Mostra els detalls

Data:
22 d'abril de 2017
Hora:
18:00 - 20:00
Cost:
10€
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzadors

Fundació Palau
Ajuntament Caldes d’Estrac

Recinte

Sala cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac
Plaça de la Vila
Caldes d'Estrac, 08393 Espanya
+ Mapa de Google
Phone
937 910 005
Visualitza el lloc web de Recinte