Carregant Esdeveniments

PICASSO PER DUNCAN. LA MIRADA CÒMPLICE

22 de febrer de 2020 - 25 d'octubre de 2020

EXPOSICIÓ PRORROGADA FINS AL 25 D’OCTUBRE


 

David Douglas Duncan, nascut a Kansas (Missouri) l’any 1916, va iniciar la seva obra professional com a fotògraf de guerra al Pacífic Occidental durant al Segona Guerra Mundial. 

L’any 1946 va ser contractat per la Revista Life iniciant una gran trajectòria que el portarà a cobrir nombrosos conflictes bèl·lics arreu del món. Especialment conegudes són les seves fotografies de la Guerra de Corea i del Vietnam.

“A la primavera de 1956, mentre em traslladava d’una missió a la frontera russa de l’Afganistan a una altra prop de les tribus berbers de l’Alt Atles, al Marroc, el meu treball com a corresponsal estranger em va fer passar per Cannes, a la Rivera francesa, on Picasso té la seva llar. En vint i quatre hores una onada de bona fortuna em va portar fins a la porta de la vila de l’artista. La mateixa onada va obrir, després, la porta d’aquesta; després la del seu dormitori, descobrint al mestre en persona, completament nu, submergit en la seva banyera i fent-me amb la mà una senyal de cordial benvinguda “

Així va ser com Duncan va conèixer Pablo Picasso. Robert Capa li havia promès que li presentaria a l’artista, però dos anys abans havia mort a la guerra d’Indoxina sense haver pogut dur a terme el seu compromís. Duncan va trucar a La Californie, la casa de Picasso a Cannes, dient que era amic de Capa i que només volia saludar-lo i Jacqueline el va convidar a visitar-los. D’aquesta manera va començar una cordial amistat amb Picasso i Jacqueline que es va perllongar disset anys, fins a la mort de l’artista el 1973.

Duncan va plasmar aquesta relació en les seves fotografies, sobretot entre 1956 i 1962. Són registres que, a través de la mirada de l’amic, ens acosten al món privat i als processos artístics de Picasso. Aquesta exposició, concebuda pel Museu Picasso de Barcelona, ​​presenta algunes d’aquestes fotografies que formen part de la seva col·lecció documental i que van ser donades pel propi fotògraf amb motiu del cinquanta aniversari del Museu.

Visites guiades:

Les dues úniques visites guiades de l’exposició. Cal inscriure’s previament.

24 d’octubre a les 17h

25 d’octubre a les 12h

*Obres de la Col·lecció del Museu Picasso de Barcelona.

Comissariada per Sílvia Domènech i Emmanuel Guigon.

 

Mostra els detalls

Inici:
22 de febrer de 2020
Finalització:
25 d'octubre de 2020
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Fundació Palau