Carregant Esdeveniments

ACTE POSPOSAT. Presentació del llibre ‘El celler de les Galeries Laietanes’ de Joan M. Minguet

4 d'abril a les 18:30

La Fundació Palau acull la presentació del llibre El celler de les Galeries Laietanes de Joan M. Minguet a càrrec de l’autor i l’editora Vibop i amb la col·laboració de l’Anna Maluquer, directora de la Fundació Palau i rapsoda que llegirà alguns fragments del llibre.

L’autor:

Joan Maria Minguet Batllori (Cornellà de Llobregat, 1958) és professor retirat d’art contemporani de la Universitat Autònoma de Barcelona. També és president emèrit de l’Associació Catalana de Crítica d’Art. Especialista en Joan Miró, en les primeres avantguardes i estudiós del cinema i, en general, de la visualitat contemporània, ha estat responsable d’exposicions com ara El Manifest Groc (Fundació Joan Miró, 2004); Barcelona, zona neutral 1914-1918 (Funda- ció Joan Miró, 2014); Joan Miró, ordre i de- sordre (IVAM, 2018); Joan Brossa i la poesia d’acció, el parateatre (Fundació Joan Bros- sa, 2023). És autor d’una trentena d’obres d’assaig i corresponsable de l’edició de l’epistolari català de Joan Miró entre el 1911 i el 1945. També ha publicat el llibre de po- emes Pensacions i el dietari A contratemps. Amb El paisatge d’uns crims va debutar en la novel·la. A Vibop edicions ha tingut cura de la selecció Poemes de combat, de Joan Brossa. Escriu regularment a VilaWeb i més mitjans, on manté posicions crítiques res- pecte de la cultura institucional, així com sobre el relat sovint condescendent amb què expliquem la història de l’art.

El llibre:

El 1916, al soterrani de les Galeries Laietanes de Barcelona, es va obrir un celler ambiciós i original: s’hi podien comprar vins i licors d’importació i de la península. L’oferta era impressionant. La iniciativa va ser de Santiago Segura, un emprenedor en el camp de la cultura. Ell va encarregar la pintura de les parets del celler, la decoració del local i l’edició de la carta de vins a l’artista Xavier Nogués.

Per explicar tot això, i moltes coses més, Joan Maria Minguet ha fugit de l’assaig, de la història de l’art canònica, i ens proposa un text teatral, entre la ficció i la realitat, amè, divertit, on llegeix l’experiència artística (el vi, l’art, la literatura) des de la nostra contemporaneïtat.

El celler de les Galeries Laietanes i la carta de vins del celler conformen el número 22 de la col·lecció Envinats de Vibop edicions, dedicada a la relació del vi amb els arts i la creació.

Accés lliure.

Recomanable inscripció prèvia al 93 791 35 93 o bé a fp.info@fundaciopalau.cat

 

Mostra els detalls

Data:
4 d'abril
Hora:
18:30
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,

Organitzadors

Fundació Palau
Vibop

Recinte

Fundació Palau