Carregant Esdeveniments

Taller familiar “Quan la lletra es fa art”, a càrrec de l’artista Jordi Tolosa

17 de juliol de 2022 a les 11:00 - 3€

dav

Us proposem una visita taller familiar molt especial, conduïda per Jordi Tolosa, un dels artistes de l’exposició Signes i Escriptures, que podeu gaudir a la Fundació Palau aquests mesos.

En aquesta activitat tindreu l’oportunitat de dialogar amb l’artista sobre la seva peça i sobre algunes altres obres de la mostra, a través de les quals reflexionarem al voltant de les lletres, la unitat base de l’escriptura. Però us heu preguntat mai quines altres funcions poden tenir les lletres quan volem fer art? Després d’una breu visita sortirem al pati per donar pas al taller, en el que anirem més enllà del significat habitual de les lletres i jugarem amb les seves formes i traços per crear el nostre propi quadre.

L’objectiu de l’activitat és utilitzar la unitat bàsica del llenguatge per crear una obra plàstica. Des-estructurar el sentit del llenguatge: comunicació, informació, aprenentatge etc… per construir una obra d’art, prenent la lletra com a element estètic per si.

Preu 3 € per persona. Per poder assistir cal inscriure’s a fp.info@fundaciopalau.cat o al 93791 35 93.

 

L’exposició

‘Signes i escriptures’ és una exposició col·lectiva produïda per la Fundació Suñol que pretén emfatitzar el paper del signe i l’escriptura en les arts plàstiques de la segona meitat del segle XX, tot traçant un recorregut descriptiu d’aquestes aplicacions simbòliques a través d’una selecció d’obres de la Col·lecció Suñol Soler.

L’exposició es divideix en quatre apartats i evoluciona del signe més indesxifrable a l’escriptura més llegible. En les obres seleccionades, el missatge se’ns presenta de vegades explícit, d’altres suggerit, alguns cops amb referències textuals o gràfiques, però sempre a través d’elements iconogràfics que reflecteixen la interacció de cada artista amb cada espectador, a través de llenguatges visuals que fan servir el signe, la lletra, l’alfabet, la paraula o l’escriptura com a part de la seva formulació estètica. La finalitat de l’exposició és posar de manifest el paper del signe i l’escriptura en l’art del segle XX com a estructura del pensament i mitjà d’expressió de l’artista.

 

Mostra els detalls

Data:
17 de juliol de 2022
Hora:
11:00
Cost:
3€
Categories d'Esdeveniment:
,

Organitzador

Fundació Palau

Recinte

Fundació Palau