Carregant Esdeveniments

TONI VIDAL RETRATA LA CULTURA CATALANA DELS SETANTA A LA CASA DE CULTURA DE GIRONA

8 de gener de 2016 a les 8:00 - 20 de febrer de 2016 a les 17:00

L’any 1968 el fotògraf Toni Vidal (Es Castell, Menorca, 1934) es va instal·lar a Barcelona. Un dels seus projectes va ser fotografiar la gent de la cultura, gent honesta, desinteressada, que treballava per reconstruir el país: escriptors i assagistes, artistes i arquitectes, músics i directors de teatre, editors, activistes i erudits.

El resultat és una extraordinària col·lecció de fotografies en blanc i negre i en color, que són el testimoni del miracle català; dels anys seixanta: la recuperació de la cultura catalana, fruit de la suma de molts esforços individuals que van generar un moviment de gran abast: els exiliats de París i Tolosa, els que havien tornat de Mèxic o de Xile, les noves generacions aparegudes sota el franquisme, els joves dels setanta.

Toni Vidal explora la personalitat dels seus retratats i mostra els espais on duen a terme la seva feina. L’exposició posa de relleu la profunditat del treball del fotògraf, la seva minuciositat, la capacitat de crear atmosferes introspectives i, al mateix temps, mostrar el vigor i el sentit col·lectiu d’una cultura que reneix.

Comissariada per l’escriptor Julià Guillamon, Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta és fruit d’un treball en l’arxiu fotogràfic de Toni Vidal que ha permès realitzar una selecció de més de cent retrats.

Mostra els detalls

Inici:
8 de gener de 2016 a les 8:00
Finalització:
20 de febrer de 2016 a les 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,