Carregant Esdeveniments

URSONATE KARAOKE. CABOSANROQUE

13 de juliol de 2017 a les 19:30 - 3 de setembre de 2017 a les 20:00

Ursonate (sonata de sons primitius) és un llarg poema sonor, potser el més llarg de la història. L’autor és l’artista alemany Kurt Schwitters, qui l’any 1921 començà a repetir compulsivament la seqüència d’un poema tipogràfic de Raoul Hausmann que deia així: “Fmsbwtözäu, pg

pggiv?mü, Fmsbwtözäu, pggiv?mü, Fmsbwtözäu, pggiv?mü…” Finalment, l’any 1932 va enregistrar i publicar l’Ursonate: una sonata de 55 minuts que ha esdevingut un dels màxims exponents de la poesia fonètica i de la tipogràfica.

Més de vuitanta anys després, la Laia Torrents i en Roger Aixut, és a dir, Cabosanroque, han convertit l’obra en una instal·lació on tots tenim la possibilitat de ser Kurt Schwitters. Exposada l’any passat per primer cop a la Universitat de Barcelona, Ursonate Karaoke aprofita la litúrgia del Karaoke per transcriure el poema original a partir de nous fonemes, sons elèctrics primitius que sorgeixen per interferència entre els camps magnètics que il·luminen les síl·labes i el sistema d’amplificació de so. De les lletres de neó en surten nous sons que ja no corresponen amb els seus fonemes, paràsits elèctrics, noves unitats sonores mínimes. Una sonata proto-electrònica que inaugurarem un dijous 13 i que serà a la Fundació Palau fins a finals de setembre.

Entrada lliure

Mostra els detalls

Inici:
13 de juliol de 2017 a les 19:30
Finalització:
3 de setembre de 2017 a les 20:00
Categories d'Esdeveniment:
, ,
Lloc web:
www.poesiaimes.cat

Recinte

Fundació Palau

Organitzadors

Fundació Palau
Ajuntament Caldes d’Estrac