La Col·lecció

La col·lecció permanent de la Fundació Palau s’exposa a tres sales: Pintura i escultura catalana d’inicis del segle XX, Defensa de l’Avantguarda i Estimat Picasso.

La Sala Pintura i escultura catalana 1900-1920, recull la col·lecció de Josep Palau Oller, el pare de Josep Palau i Fabre, que fou pintor, col·leccionista d’art i dissenyador d’interiors, juntament amb obres d’artistes coetanis com Josep Mompou, Isibre Nonell, Manel Humbert i Ismael Smith. Josep Palau i Fabre va completar la col·lecció amb obres d’artistes com Joaquim Torres Garcia, donant així continuïtat a la tasca del seu pare.

La Sala Defensa de l’Avantguarda recull l’obra d’artistes com Joan Miró, Antoni Clavé, Juli González o Pau Gargallo. També incorpora el testimoni de la col·laboració de Josep Palau i Fabre amb artistes com Ràfols Casamada o la seva relació amb pintors com Antoni Tàpies i Joan Ponç i amb els més actuals Miquel Barceló i Perejaume.

La Sala Estimat Picasso exhibeix de forma permanent un conjunt molt variat d’obres picassianes, des dels inicis del pintor a l’escola de Belles Arts de Barcelona, la Llotja, fins als darrers anys de la seva vida. Aquest és, sens dubte, el conjunt més valuós de la Fundació Palau.