Carregant Esdeveniments

JOAN PALET. UNA MIRADA ÍNTIMA

25 de març de 2006 a les 8:00 - 12 de novembre de 2006 a les 17:00

Aquesta mostra, comissariada per Olga Palet i Pere Secorún, fa un recull de les obres més significatives que l’artista va realitzar durant tota la seva trajectòria. Així, s’exposa una selecció molt variada de peces, tintes, dibuixos, gravats, olis de diverses temàtiques i formats que, en el seu conjunt, donen fe de la gran mestria i la gran varietat de registres pictòrics de l’autor exposat. En total, un recull d’unes vuitanta peces configuren l’itinerari d’aquesta mostra.

Joan Palet (1911-1996) va conèixer de molt jove la passió de la pintura i del dibuix i va deixar una obra d’una qualitat i força sorprenents, una part de la qual podem redescobrir en aquesta exposició. Format a la Llotja als anys trenta, dibuixant d’èxit des de molt jove, va veure truncada la seva carrera per la guerra, tot i que no va deixar mai de pintar, dibuixant un camí només conegut per amics i fidels.

La seva amistat amb Josep Palau i Fabre va donar com a fruits algunes col·laboracions que també es mostren en aquesta exposició: la revista clandestina Poesia i la primera edició clandestina de Poemes de l’Alquimista donen exemple d’aquesta relació d’amistat i aquestes col·laboracions.

Aquest fet ha propiciat que avui puguem gaudir a la Fundació Palau d’aquesta exposició antològica de Joan Palet i redescobrir-ne la gran mestria i sensibilitat.

Mostra els detalls

Inici:
25 de març de 2006 a les 8:00
Finalització:
12 de novembre de 2006 a les 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,