Carregant Esdeveniments

María José Llergo, “Cábalas”

3 de juliol de 2020 a les 19:00 - 13 de setembre de 2020 a les 19:00

Projecció a la Sala Antoni Artigues dins el marc del festival POESIA I + 2020

La cantaora cordovesa María José Llergo, una de les veus indomables del flamenc actual, presenta Cábalas, un projecte col·laboratiu obert que sorgeix de la necessitat de compartir i explorar diferents disciplines artístiques en aquests moments en què estem més aïllats que mai. Es tracta d’una sèrie de quatre videopoemes en els quals l’artista ha posat els seus poemes i la seva veu al servei de la imaginació de diversos artistes com ara Los Voluble, Ernesto Artillo, Califato ¾, A Flamenco Catharsis, Sergi Palau, W.W.A.T, Bromo y María Sosa. El resultat d’aquestes peces breus no es el que s’hi veu, o el que s’hi llegeix o escolta; és la suma de tots els elements. Una proposta transversal i interdisciplinària de gran bellesa.

Aquests són els quatre vídeos que es podran veure:

Càbalas I: María José Llergo & Ernesto Artillo & Bromo

Càbalas II: María José Llergo & Sergi Palau & W.W.A.T

Càbalas III: María José Llergo & Los Voluble & Califato ¾

Càbalas IV: María José Llergo & A Flamenco Catharsis & María Sosa

 

Cábalas son un extracto de mis propias conjeturas y suposiciones exprimidas a partir de experiencias personales. Intento entender lo que siento en referencia a las experiencias que me toca vivir. Canalizando las emociones de forma poética, voy verbalizando lo que sé en conexión con lo que intuyo. Observando el medio que me rodea y cómo nos afectamos mutuamente voy conectando lo esotérico y lo terrenal para hallar una verdad en sí misma, como en la Cábala (disciplina del judaísmo que busca revelar un saber oculto acerca de Dios y del mundo) o como suelen hacerlo los ancianos del campo, que mediante la experiencia y observación de la naturaleza llegan a sus propias conclusiones. Cábalas que hoy siguen siendo garantía de una buena cosecha, como en qué luna sembrar o sentencias tales como esta: ‘Luna llana viento y agua’. De ahí el nombre. Nadie sabe muy bien cómo se llegó hasta ellas, pero lo cierto es que ahí están, y su verdad intrínseca hace que permanezcan.”

María José Llergo

 

Els quatre videopoemes es combinen amb la projecció de la peça creada per a la imatge d’aquesta edició del Poesia i +, Bàlsam. Catarsi. Cura, amb la música i la veu de la mateixa María José Llergo (Nana del Mediterráneo).

 

Mostra els detalls

Inici:
3 de juliol de 2020 a les 19:00
Finalització:
13 de setembre de 2020 a les 19:00
Categories d'Esdeveniment:
,

Organitzador

Fundació Palau
Phone
34 937 913 593
Correu electrònic
fp.info@fundaciopalau.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador