Carregant Esdeveniments

Mostra de Nadales de la col•lecció ‘Il•lustració i poesia catalana 2000-2017’

20 de gener de 2018 a les 0:00 - 28 de gener de 2018 a les 14:00

A la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, es presentarà el proper dia 20 de gener a les 12 del migdia, la mostra de la col·lecció de nadales ‘Il·lustració i Poesia Catalana’, promoguda pel sabadellenc Joan Rios i Masanell, i en la que hi ha participat destacats artistes en les que s’aparellen poemes ja publicats amb la reproducció d’un dibuix o pintura encarregat expressament a un artista.

La Nadala d’aquest recentment passat any 2017 ha estat il·lustrada per l’artista Santi Moix sobre el poema “Tota la neu del mon…” de Josep Palau i Fabre, del que aquest any es commemora el seu centenari. La primera nadala d’aquesta col·lecció, iniciada l’any 2000, va ser realitzada per Josep M. Subirachs sobre una poesia de Salvador Espriu, en edicions posteriors i per citar només alguns exemples, Josep Guinovart ho feia amb Jacint Verdaguer, Modest Cuixart amb J.V. Foix, Ràfols Casamada amb Marià Manent, Antoni Tàpies amb Ramon Llull, Jaume Plensa amb Joan Maragall o Assumpció Mateu amb Víctor Català.

Com es pot veure, l’eclecticisme presideix una proposta en què un poema amb motiu nadalenc, conformen un conjunt d’obres que mostra la multiplicitat de generacions i tendències que conviuen en l’art català dels últims anys i que queda reflectida en la mostra d’aquesta exposició que estarà presentada pel comissari de l’Any Palau i Fabre, Sr. Manuel Guerrero. Durant l’acte es farà un breu recital de poesies.

Mostra els detalls

Inici:
20 de gener de 2018 a les 0:00
Finalització:
28 de gener de 2018 a les 14:00
Categories d'Esdeveniment:
, ,

Recinte

Fundació Palau