Carregant Esdeveniments

PEREJAUME.CAN RIERA DE FUIROSOS, CA L’OLLERS DE LA CORTADA 1977-1981

25 de novembre de 2003 a les 8:00 - 25 d'abril de 2004 a les 17:00

Exposició que recull l’obra primerenca, i més desconeguda, de Perejaume desenvolupada a partir de les seves estades en les dues masies. Les pintures –juganeres hibridacions paisatgístiques– tenen el comú denominador de proposar metàfores visuals que interrelacionen diferents espais (el mar, el bosc, la muntanya) en una sola realitat, en el que es coneix com a transicions. La visió dels quadres, que segueixen l’estela brossiana de la prestidigitació, interpel·la el públic sobre realitats a priori assumides com a inamovibles.

«Em sembla que una de les claus fonamentals per tal de comprendre l’obra de Perejaume és la conjunció profunda que s’hi estableix entre art i artesania. Del maridatge entre aquests dos factors —un art que sap abaixar-se a nivell d’artesania, una artesania que sap enlairar-se a les altures de l’art— neixen moltes de les seves produccions. Aquest maridatge no és acomodatici ni és un matrimoni de raó, neix d’una simbiosi curulla de disputes i de controvèrsies internes que poden quedar amagades als ulls de l’espectador, però que fan que els plantejaments de les obres de l’artista siguin nous cada vegada i els resultats també. Els materials emprats per menar a terme aquestes aventures no són sempre els mateixos o no són usats d’una forma preestablerta, sinó constantment qüestionats.

La Fundació palau té l’honor i el privilegi de presentar el que podríem anomenar el primer Perejaume, gairebé del tot desconegut, fet de candorositat i de màgia. Aquesta candor i aquesta màgia creiem que transpiren en la seva obra posterior encara que els seus mitjans d’expressió siguin molt més savis.

En aquesta mostra Perejaume ens ofereix una visió salvada dels seus ulls d’infant.»

 

Josep Palau i Fabre

Mostra els detalls

Inici:
25 de novembre de 2003 a les 8:00
Finalització:
25 d'abril de 2004 a les 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,