Carregant Esdeveniments

PICASSO INSÒLIT. HOMENTAGE DE PALAU I FABRE

23 de març de 2007 a les 8:00 - 23 d'abril de 2007 a les 17:00

Petit homenatge al gran Picasso

Picasso sempre és nou, mirar-lo ens obliga a obrir els ulls com si fos la primera vegada. Aquesta capacitat de renovació no crec que la tingui cap altre artista contemporani. Contemplar-lo és participar d’aquesta possibilitat de renovació.

Entrar en aquesta exposició és entrar en alguns plecs de la intimitat que hi pugui haver entre Picasso i jo. Tot i que ell ja no hi sigui, sempre em plaurà de dir-li: bon dia, Sr. Picasso!

La Fundació Palau exhibeix de forma permanent un ampli fons picassià que recull moltes de les obres que Josep Palau i Fabre ha anat aplegant al llarg dels anys. Picasso Insòlit. Homenatge de Palau i Fabre és una exposició temporal que reuneix el conjunt de peces que formen part d’aquesta col·lecció i que encara no s’havien mostrat fins avui. És, per tant, una bona ocasió per a complementar la visita a la Sala Picasso amb aquelles obres i documents de caràcter més íntim i fins ara molt poc coneguts.

L’exposició proposa un recorregut per la relació entre Pablo Picasso i Josep Palau i Fabre, tot mostrant un extens conjunt de documents insòlits fruit dels seus encontres. Picasso Insòlit. Homenatge de Palau i Fabre ens ofereix la possibilitat d’apropar-nos al genial artista malagueny de la mà de l’escriptor i expert picassià Josep Palau i Fabre, proporcionant-nos així una visió més propera del personatge.

La mostra recorre les diverses facetes de Palau en relació a Picasso, des de la seva vessant com a col·leccionista, estudiós, amic, assagista… Així, es presenten algunes de les obres col·leccionades per Josep Palau i Fabre que no s’havien mostrat fins avui juntament amb un gran nombre de documents i llibres dedicats de la mà de Picasso i que són alguns dels molts testimonis gràfics de les seves trobades i de la seva amistat. Juntament amb això, es fa referència a tota la tasca d’investigació que Josep Palau i Fabre ha anat realitzant al llarg dels anys i que ha culminat en una extensa producció literària i d’assaig al voltant de la vida i l’obra de Picasso.

Al finalitzar la mostra temporal, algunes de les peces exposades passaran a formar part de la sala Picasso d’exhibició permanent.

Aquesta exposició s’inscriu i inicia el conjunt d’actes de celebració del 90 aniversari de Josep Palau i Fabre, que s’esdevindran al llarg de l’abril de 2007. Per aquesta ocasió, s’editarà un fullet de mà específic.

Mostra els detalls

Inici:
23 de març de 2007 a les 8:00
Finalització:
23 d'abril de 2007 a les 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,