Carregant Esdeveniments

PICASSO PINTA EL GUERNICA

25 d'abril de 2007 a les 8:00 - 17:00

Ara fa setanta anys que Pablo Picasso va pintar el Guernica, la seva obra més coneguda i una de les peces més rellevants de la història de l’art. El bombardeig de la ciutat basca a l’abril de 1937 per l’aviació alemanya al servei de la causa franquista, durant la Guerra Civil, va provocar en Picasso tanta indignació que el va empènyer a treballar febrilment en aquest gran mural, una contundent denúncia de la barbàrie de la guerra. Aquestes circumstàncies van conferir a l’expressió plàstica de la pintura una especial força comunicativa.

La profunda càrrega simbòlica del Guernica, però, es va forjar amb el temps i per la força dels esdeveniments. En l’Europa convulsa de finals dels anys trenta i quaranta es va anar convertint en l’emblema de la lluita contra el feixisme, en un referent de la denúncia dels horrors de la guerra i, per contraposició, en un reclam de la pau. Des de llavors, i en plena vigència en aquesta entrada de segle XXI, el significat del Guernica es revalida contínuament, de manera que ha esdevingut per sempre més un símbol universal.

Aquesta mostra itinerant, promoguda per la Fundació Palau, la Caja de Ahorros del Mediterráneo i la Diputació de Barcelona, itinerarà pels museus adherits a la Xarxa de Museus Locals durant uns 2 anys. Basada en l’exhibició de les reproduccions dels dibuixos preparatoris del Guernica i de moltes fotografies d’època, l’exposició vol contribuir a la divulgació de l’obra més famosa de Picasso, explicant el context històric en què fou pintada, mostrant l’intens procés creatiu que va recórrer l’autor i esbossant la gestació de la seva condició de símbol.

Mostra els detalls

Data:
25 d'abril de 2007
Hora:
8:00 - 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,