Carregant Esdeveniments

PRESENTACIÓ DELS LLIBRES DE LA COL·LECCIÓ LA SIRENA

15 de maig a les 19:00

Presentació dels llibres de la col·lecció La Sirena: Homenatge a Picasso i Vides de Picasso de Josep Palau i Fabre. Amb la participació de l’actriu Carme Sansa, els estudiosos Manuel Guerrero i Anna Perera, i la directora de la Fundació Palau, Anna Maluquer.

Homenatge a Picasso és un viatge poètic per la vida de l’artista que comença just al tombant de segle XX en una Barcelona eminentment modernista, amb la dona com a centre i amb un
camí infinit de possibilitats davant els canvis que s’acosten. Evoluciona l’obra de Palau com evoluciona el pintor i com evoluciona el món. Fins a arribar a l’esclat de les guerres de la primera meitat del segle XX. El desenllaç d’aquest cabaret per on desfilen tota una colla de personatges és tot un cant a l’esperança. Un tornar a començar creient que l’amor ho pot tot, fins a desembocar en la propera guerra.

Homenatge a Picasso, de Josep Palau i Fabre, és el número 1 de la nova col·lecció La Sirena, una coedició de la Fundació Palau i Vibop edicions. Conté un pròleg de Manuel Guerrero i una addenda amb fotografies de l’obra a la Cova del Drac, així com també un text de Josep Anton Codina, que fou qui va dirigir la peça.

Vides de Picasso, de Josep Palau i Fabre, és el número 2 de la col·lecció La Sirena, també una coedició de la Fundació Palau i Vibop edicions.

El desembre de 1945 Josep Palau i Fabre va exiliar-se a París. Malgrat els seus esforços per mantenir viva la cultura catalana en la clandestinitat de la immediata postguerra, l’ambient a Barcelona se li feia insuportable. Pocs mesos després d’haver arribat a la capital francesa, Palau va enllestir Vides de Picasso, el primer llibre que l’autor va dedicar al geni malagueny, escrit durant la primavera de 1946.

Un dels objectius de Palau i Fabre, un cop establert a París, era conèixer Picasso. I la seva voluntat de coneixement el va portar a escriure Vides de Picasso, fins i tot abans d’haver conegut personalment el pintor.

En acabat, hi haurà un tast de vins de la DO d’Alella

Entrada lliure

Inscripció prèvia a: https://entrades.eicub.net:8443/muslinkIII/venda/index.jsp?lang=1&nom_cache=PICASSO&property=PICASSO&codiActiv=396#close

Mostra els detalls

Data:
15 de maig
Hora:
19:00
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , ,

Organitzadors

Fundació Palau
Vibop
Museu Picasso

Recinte

Museu Picasso de Barcelona
Carrer Montcada, 15-23
Barcelona, Barcelona 08003 Espanya
+ Mapa de Google
Phone
932 56 30 00
Visualitza el lloc web de Recinte