Carregant Esdeveniments

Presentació del llibre ‘Dones poetes de la Maresme’

27 de març de 2021 a les 12:00 - 13:00

Dones poetes de la Maresma, títol de jugada deliberada, vol ser una publicació divulgativa que esdevingui una eina per descobrir veus desconegudes o bé per aprofundir en d’altres de més presents. Del 1900 al 2020, la recuperació d’una genealogia literària de les dones poetes precedents del nostre territori conviu dins del volum amb el present i el futur, una porta oberta per acostar-nos a les autores contemporànies.

El recull permet observar, a partir de la poesia i a través del relat que ens n’arriba gràcies a les poetes, els canvis experimentats en múltiples nivells al llarg d’un vast període temporal. Des de cada biografia, des de cada lligam, es projecta un mapa poètic ric i heterogeni que traspassa els límits de la comarca.

L’estructura

En la primera part del llibre hi trobareu entrevistes a una selecció de catorze poetes excepcionals que ha donat la Maresma. En la segona, el gruix de poetes restants ordenades per dècades i encapçalades per una cronologia d’esdeveniments globals i comarcals enfocats especialment al món literari, però també al reconeixement de les dones en aquest àmbit. L’estructura proposada fa possible apropar-nos a les reflexions i als processos creatius de la mà de les autores, als trets diferenciadors i comuns, a la lectura individual de les veus i a la visió prolífica del conjunt.

Les curadores

EMÍLIA ILLAMOLA GANDUXÉ (Argentona 1953). Vinculada al món del llibre des de 1974. Actualment escriu i col·labora en diversos programes de Mataró Audiovisual. Ha publicat: Fraccions, de prosa poètica (2012); les novel·les Joc de llunes (2014), Una certa onada (2015), Más allá del cielo azul (2016), Cabrils, Sao Paulo, Barcelona. Un amor pendent (Voliana, 2017); també el recull de textos Encara hi ha papallones al jardí (2017). És cocuradora del volum Els poetes del Maresme, del segle XVI a l’any 2000 (Voliana,2019).

QUERALT MORROS BARÓ (Sabadell 1992). Periodista i Màster en Humanitats: Art, Literatura i Cultura Contemporànies; treballa com a gestora cultural, relacionada amb l’Espai d’Art de Can Manyé i el festival Espais de Poesia d’Alella. És autora de Les rieres del vers: un viatge a través de la poesia del Maresme (Quaderns de la Font del Cargol, 2018). Arrelada a Vilassar de Mar, participa en diferents recitals i en coordina d’altres. Ha estat traduïda a l’anglès dins del projecte Versions Múltiples

 

Mostra els detalls

Data:
27 de març de 2021
Hora:
12:00 - 13:00
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:

Recinte

Fundació Palau