Carregant Esdeveniments

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ‘HOMENATGE A PICASSO’ DE JOSEP PALAU I FABRE

14 de juny de 2023 a les 19:00 - 20:00

Presentació del llibre ‘Homenatge a Picasso’ amb la directora de la Fundació Palau Anna Maluquer, el crític Manuel Guerrero i la responsable de Vibop Edicions Montserrat Serra.

“Homenatge a Picasso” és un viatge poètic per la vida de l’artista que comença just al tombant de segle XX en una Barcelona eminentment modernista, amb la dona com a centre i amb un camí infinit de possibilitats davant els canvis que s’acosten. Evoluciona l’obra de Palau com evoluciona el pintor i com evoluciona el món. Fins a arribar a l’esclat de les guerres de la primera meitat del segle XX. El desenllaç d’aquest cabaret per on desfilen tota una colla de personatges és tot un cant a l’esperança. Un tornar a començar creient que l’amor ho pot tot fins a desembocar en la propera guerra.

“Homenatge a Picasso”, de Josep Palau i Fabre, és el número 1 de la nova col·lecció La Sirena, una coedició de la Fundació Palau i Vibop edicions. Conté un pròleg de Manuel Guerrero i una addenda amb fotografies de l’obra a la Cova del Drac, així com també un text de Josep Anton Codina, que fou qui va dirigir la peça.

L’activitat coincideix amb el cinquantè aniversari de la mort de Picasso, que se celebrarà durant l’any 2023.

El 25 d’octubre de 1971 se celebrava el norantè aniversari de Picasso. L’artista malagueny, encara pletòric, era considerat el gran exponent universal de la modernitat artística i emblema de l’exili i la resistència antifranquista. Palau i Fabre, que el 1962 havia estampat el seu primer
llibre dedicat al pintor —”Vides de Picasso”, escrit el 1946—, havia esdevingut el gran biògraf català de Picasso i començava a tenir prestigi internacional com un dels seus estudiosos més destacats. Com a celebració dels noranta anys, a més a més dels llibres que li va dedicar i
publicar aquell any, Palau i Fabre li volgué fer un regal ben especial: una obra de teatre amb el títol d´”Homenatge a Picasso”. La nit del 19 d’octubre de 1971, s’estrenava a la Cova del Drac de Barcelona.

Entrada lliure

Lloc: Can Manyé. Espai d’art i creacióRiera Coma Fosca 42. 08328 Alella

Mostra els detalls

Data:
14 de juny de 2023
Hora:
19:00 - 20:00
Categories d'Esdeveniment:
, ,
Lloc web:
https://alella.cat/canmanye

Organitzador

Can Manyé
Phone
93 540 87 23
Correu electrònic
pomersm@alella.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Can Manyé, espai d’art i creació
Riera Fosca, 42
Alella, Barcelona 08328 Espanya
+ Mapa de Google
Phone
935408723
Visualitza el lloc web de Recinte