Carregant Esdeveniments

RUTA HORTA D’EBRE

10 de juny de 2023 a les 7:30 - 20:00 - 70€

©Jean Marie del Moral

Activitat entorn l’exposició de fotografies de Jean Marie del Moral “Horta Picasso Miró Mont-roig”

Amb motiu de l’exposició ‘Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig’ la Fundació Palau organitza una ruta d’un dia per visitar el poble d’on Picasso afirmava: “Tot el que sé ho he après a Horta”.

Acompanyats de persones que coneixen bé l’entorn i que tenen cura del Centre Picasso d’Horta, farem una jornada visitant primer el poble d’Horta resseguint els passos de Picasso i després el centre dedicat a la seva estada, on podrem veure reproduïda tota l’obra que parteix dels paisatges que envolten aquesta petita població de la Terra Alta que, com explica Palau i Fabre, abans es coneixia com a Puigventós de la Figuereta, topònim que desapareix al segle XVIII. A partir d’aleshores és consignat amb el nom d’Horta i Picasso el bateja com a Horta d’Ebre. El 1910 la població passa a anomenar-se Horta de Sant Joan.

Anirem a dinar a l’Hostal del Romé, una fonda que farà les delícies del nostre paladar amb cuina tradicional i local.

Havent dinat visitarem el convent de Sant Salvador tot fent una passejada. Des d’allà, som als peus de la muntanya de Santa Bàrbara i tenim unes magnífiques vistes sobre el poble i els ports. Hi buscarem algunes de les imatges que ha captat Jean Marie del Moral.

Sortida Caldes d’Estrac: 7:30h Pàrquing Els Eucaliptus

Sortida Barcelona: 8:15h (Via Laietana amb Passeig Colon. Davant Correus).

Arribada prevista a Horta: 11:15h

El preu per persona son 70€ (inclou el desplaçament, la passejada comentada a càrrec de Sebastià Carbó i d’Anna Maluquer, el dinar i la visita guiada al Centre Picasso d’Horta). Amb el carnet de Biblioteques 68€.

Places limitades, cal inscripció prèvia al telèfon o mail de la Fundació Palau: 93 791 35 93 o fp.info@fundaciopalau.cat

 

Imatge ©Jean Marie del Moral

Mostra els detalls

Data:
10 de juny de 2023
Hora:
7:30 - 20:00
Cost:
70€
Categoria d'Esdeveniment: