Carregant Esdeveniments

Visita guiada de l’exposició ‘Picasso a la retina. Retrats d’artistes catalans’ (darrera visita)

18 de febrer a les 12:00 - 8€

L’any 1971 Josep Palau i Fabre (1917-2008) publicava el llibre Picasso i els seus amics catalans, un treball on s’assentaven les bases i s’aportaven nombroses pistes per resseguir les relacions, amistats i complicitats de Pablo Picasso (1881-1973) amb molts dels protagonistes del tombant de segle a Catalunya. Aquest camí és el que segueix el projecte expositiu que presentem a la Fundació Palau, consistent en descobrir i presentar al públic com els artistes catalans de finals del segle XIX i del segle XX van veure i plasmar la figura de Pablo Picasso al llarg dels anys.

La singularitat d’aquest projecte sobre Picasso rau en la reversió del punt de partida: l’artista esdevé objecte de representació, d’escrutini. Aquesta mirada inèdita permetrà al públic resseguir la imatge de Picasso durant els anys que visqué a Catalunya i més enllà, de la mà de noms tant rellevants de l’art català com Ramon Casas, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ricard Canals, entre d’altres.

La voluntat d’analitzar la mirada de l’art català vers la figura de Picasso, ja sigui a través d’aquells que el tractaren personalment, dels que només ho feren circumstancialment o fins i tot dels que no el conegueren, també persegueix valorar la importància que l’artista tingué com a creador al llarg del temps. Per tant, els retrats recollits en l’exposició ens serviran per veure com Picasso esdevingué ell mateix i el seu rostre matèria pictòrica, deixant-nos sentir amb quins artistes tingué més complicitats i també quins s’interessaren tant per la seva figura com per la seva producció artística.

A través de la inclusió d’algunes obres on el propi Picasso va retratar als seus amics i companys de generació, veurem també una mirada en dues direccions, un joc que ens servirà per establir la percepció vers l’altre de cadascun dels artistes seleccionats.

L’exposició és podrà visitar fins al 18 de febrer de 2024

Preu 8 € per persona (les persones que presentin el carnet de biblioteques tindran un 2€ de descompte).

Per poder assistir cal inscriure’s afp.info@fundaciopalau.cat o al 93791 35 93. Caldrà assolir un mínim de persones inscrites per la realització de la visita.

Mostra els detalls

Data:
18 de febrer
Hora:
12:00
Cost:
8€
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Fundació Palau
Phone
34 937 913 593
Correu electrònic
fp.info@fundaciopalau.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Fundació Palau