Carregant Esdeveniments

ALBERT RÀFOLS-CASAMADA. EL TRAÇ I LA PARAULA

18 de juliol de 2017 a les 8:00 - 17:00

La mostra Albert Ràfols-Casamada. El traç i la paraula és la nova exposició de la Fundació Palau en què s’exhibeix un extens conjunt d’obres de l’autor. Albert Ràfols Casamada ha alternat un extensa i reconeguda obra pictòrica amb l’escriptura, tant d’assaig com de poesia. Alhora, la seva producció ha donat lloc a nombroses il·lustracions de clàssics de la literatura.

L’exposició consta de tres parts:

D’un mateix traç

Aquesta selecció de 33 obres originals, acompanyada per textos poètics de l’autor, presenta un seguit de peces pictòriques i poètiques que es complementen i dialoguen amb gran intensitat. «Algunes vegades em plantegen la qüestió de quina relació hi ha, des del punt de vista de l’acte creatiu, de l’esperit, entre la meva pintura i la meva escriptura. La relació, naturalment, està en mi mateix; podríem dir que és d’un mateix traç que es produeixen les dues coses. D’un mateix traç creatiu, que en ocasions esdevé pintura i en d’altres escriptura» [del llibre: D’un mateix traç, 1994]

Dibuixar paraules

La passió d’Albert Ràfols Casamada pels llibres l’ha portat sovint a il·lustrar alguns títols de clàssics de la literatura catalana. De Mercè Rodoreda, n’ha il·lustrat La plaça del Diamant, El carrer de les Camèlies, Tots els contes i Mirall trencat. En aquesta ocasió, i per gentilesa de Cercle de Lectors, presentem els dibuixos originals per a La plaça del Diamant, llibre que ha estat reeditat recentment.

La mostra presenta, juntament amb els dibuixos, les cites del llibre que han motivat cada il·lustració, permetent així, de realitzar un recorregut de la mà d’Albert Ràfols Casamada pel llibre més conegut de Mercè Rodoreda.

Amb Josep Palau i Fabre

La Fundació Palau té el goig de mostrar, juntament amb aquest conjunt de peces, un llibre fruit d’una col·laboració entre Albert Ràfols Casamada i Josep Palau i Fabre. Es tracta de l’edició del llibre Tao-Te-King l’any 1965, del qual Josep Palau i Fabre n’havia realitzat la selecció i les versions dels textos de Lao-Tze, acompanyades cada una d’elles per una litografia d’Albert Ràfols Casamada. Així mateix, i a raó que en el fons d’art de la Fundació Palau també hi figura obra de l’artista, aprofitem l’ocasió per mostrar-la en aquesta exposició.

Albert Ràfols Casamada. El traç i la paraula es podrà visitar a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, del 26 d’octubre al 23 de novembre de 2008.

Una part de l’exposició realitzarà una itinerància promoguda per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona:

El Prat del Llobregat – Centre d’Art Torre Muntadas : del 8 de gener al 28 de febrer de 2010

Cerdanyola – Museu d’Art de Cerdanyola : del 4 de març al 9 de maig de 2010

Igualada – Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal d’Anoia : del 13 de maig al 27 de juny de 2010

Ripollet – Centre Cultural de Ripollet : de l’1 d’octubre al 28 de novembre de 2010

Terrassa – Sala Moncunill : del 18 de desembre al 27 de febrer de 2011

Sant Celoni – La Rectoria Vella : del 19 de març a l’1 de maig de 2011

Sant Joan Despí – Centre Jujol Can Negre : del 5 de maig al 5 de juny de 2011

Vilafranca- Sala Trinitaris : del 23 de setembre al 30 de novembre de 2011

Capellades – Museu Molí paperer: del 19 de novembre de 2011 al 15 de gener de 2012

Mostra els detalls

Data:
18 de juliol de 2017
Hora:
8:00 - 17:00
Categories d'Esdeveniment:
,