Carregant Esdeveniments

Els Dijous a la Palau. Conferència “Entre la tradició i la revolució. Edmund Burke, el paradoxal pare del conservadorisme polític”

7 d'octubre de 2021 a les 18:30 - Gratuït

En el marc dels Dijous a la Palau, proposem la conferència “Entre la tradició i la revolució. Edmund Burke, el paradoxal pare del conservadorisme polític”. A càrrec del professor Edgar Straehle.

El somni de Palau i Fabre en acabar la Guerra Civil, era el d’anar a viure a Eivissa, recuperant el destí que s’havia marcat just esclatada la guerra. Però els pares, sobretot la mare, l’insten a estudiar alguna carrera. En la biografia de Martí Rom i J. M. Garcia Ferrer, Palau explica que va optar per obeir perquè era «la comèdia que més s’assemblava al que jo volia fer, que era llegir i escriure. Vaig matricular-me a Filosofia i Lletres.» No va acabar la carrera, però a la universitat hi va conèixer bons amics com Joan Triadú, Néstor Luján, Joan Perucho o Miquel Tarradell, entre d’altres. I el pòsit d’aquells estudis el van dur a interessar-se i a escriure sobre el pensament i els filòsofs, dins els seus Quaderns de l’Alquimista, però també monogràfics com el de La claredat d’Heràclit, obra escrita originàriament en francès i traduïda al català per Oriol Ponsatí i Murlà (Accent Editorial, 2007), o d’altres estudis inèdits com els de la biografia i obra de Joan Crexells, filòsof desaparegut prematurament i que Palau, com en tantes altres qüestions i personalitats, va voler reivindicar.

La conferència del professor Straehle, vol ser un primer contacte amb el públic dels Dijous a la Palau , sobre filosofia, un dels interessos de Palau i Fabre, i ens parlarà d’un filòsof britànic del segle XVIII, Edmund Burke, poc conegut en el nostre àmbit però, tal i com explica el professor Straehle, «molt interessant i suggeridor, no només en les seves reflexions sobre la Revolució Francesa i l’Americana, sinó també sobre la corrupció, la premsa, sobre l’estètica o la famosa qüestió de la representació. Va ser un personatge molt ambigu, era un whig i no tory i no dels menys reformadors, cosa que ha dut a molts prejudicis i malentesos». Tota una lliçó que ens ensenyarà a entendre el món que ens ha tocat viure.

Mostra els detalls

Data:
7 d'octubre de 2021
Hora:
18:30
Cost:
Gratuït
Categories d'Esdeveniment:
, , , ,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , ,

Organitzador

Fundació Palau
Phone
34 937 913 593
Correu electrònic
fp.info@fundaciopalau.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Fundació Palau