Carregant Esdeveniments

Dia de les Lletres Maresmenques: Teatre ‘Un fill del nostre temps’

9 d'octubre de 2021 a les 18:40

La representació de l’obra Un fill del nostre temps s’emmarca en els actes organitzats pel Dia de les Lletres Maresmenques.

 

 

Un fill del nostre temps

És la història d’un soldat de la Legió Cóndor. S’inspira en les macabres proves bèliques que l’exèrcit nazi va fer al País Basc el 1937, recordades sobretot pel bombardeig de Guernica, però en què també hi va participar la imfanteria. Per bé que les propagandes nazi i franquista sempre ho van negar, soldats perfectament equipats enviats pel Tercer Reich,  van assolar el “país petit” al qual es refereix el protagonista.  “la llengua del qual és lletja” i “no s’hi entés res” i que és, segons va documentar el propi Horváth, el País Basc. Aquesta és la història d’un de tants joves desesperats i sense futur que, obligats a pidolar i robar per sobreviure, trobaren en l’excèrcit la seva salvació. Un monóleg premonitori de la segona guerra mundial sobre la mentida i la manipulació de la consciència, que ens fa viatjar per un univers heterogeni, en el qual es barregen les cites bíbliques amb el llenguatge ferotge del nacionalsocialisme, imatges de la gran ciutat i dels contes infantils, el romanticisme i l’expresionisme, cançons populars i himnes de l’excèrcit, la fira i la guerra…

La peça teatral relata la vida d’un soldat de la Legió Cóndor i, per tant, és un testimoni de la Guerra Civil que el nostre fundador, Josep Palau i Fabre, va patir, com tants d’altres, de primera mà. La vinculació amb el Gernika de Picasso, però també tota la seva estada a París en un exili voluntari i donant a conèixer la situació que es vivia a l’Espanya dictatorial, fan que sigui un bon tema per posar a la palestra, a banda que el teatre sempre fou de gran interès per Josep Palau i Fabre i la Fundació el vol promoure dins les seves possibilitats.

 

Andreu Carandell

Nascut a Barcelona el 1965, és llicenciat en Filologia Alemanya per la Universitat de Barcelona i en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. També ha estudiat flamenc i dansa clàssica i contemporània amb diversos mestres, així com Teràpia d’Integració Psicocorporal i Biodinàmica Craneosacral. Actualment imparteix classes a l’Institut del Teatre de Barcelona, i dóna cursos i seminaris a diferents països i universitats com Korea, Japó, Brasil, Letònia i Alemanya.

 

Per assistir cal inscriure’s prèviament. Inscriu-te aquí! 

Consulta el programa complert del Dia de Les Lletres Maresmenques. 

Mostra els detalls

Data:
9 d'octubre de 2021
Hora:
18:40
Categories d'Esdeveniment:
, , ,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , ,

Organitzador

Fundació Palau
Phone
34 937 913 593
Correu electrònic
fp.info@fundaciopalau.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Fundació Palau