Carregant Esdeveniments

Els Dijous a la Palau: Presentació dels llibres ‘Estimat Picasso’, ‘Teoria dels colors’ i ‘D’un roig encès’

28 d'octubre de 2021 a les 18:30 - Gratuït

Aquest 25 d’octubre ha fet 140 anys que va néixer Picasso i des de la Fundació Palau li volem retre l’homenatge a la sessió d’aquesta setmana d’ Els Dijous a la Palau, amb la presentació de 3 llibres: ‘Estimat Picasso’, ‘Teoria dels colors’ i ‘D’un roig encès’. La presentació compta amb la participació d’Eduard Vallès, Montse Serra i Julià Guillamon.
Estimat Picasso

“El meu desig de conèixer Picasso era el més cec dels meus impulsos” diu Palau i Fabre a l’Ensenya de l’’Estimat Picasso’. Aquest llibre és la narració cronològica d’aquest impuls irrefrenable. Edició a cura de Julià Guillamon, coedició Fundació Palau – Galaxia Gutenberg, 2019.

Teoria dels colors

“Tots els espais en blanc són per a mi, són per a vós, són per a qui primer hi arribi. Una tela en blanc, una quartilla en blanc, una carta en blanc. Tot és possible. Tot s’amaga darrera el blanc.” (Fragment del Capítol en blanc, de la ‘Teoria dels colors’).
Edició a cura de Montse Serra, Vibop Edicions.

D’un roig encès

“El 1966, Josep Palau i Fabre va publicar Picasso en Cataluña i, per primera vegada, va establir un relat ordenat i integral al voltant de la relació de Picasso amb el nostre país, des del moment de l’arribada a Barcelona, el 1895, fins a la inauguració del Museu Picasso, el 1963.El 1968, Joan Perucho va publicar Joan Miró y Cataluña i va posar en relleu el vincle de l’artista amb Mont-roig i amb el Camp de Tarragona.Aquest llibre reconstrueix la història d’aquests dos llibres fonamentals, que comença el 1944, quan els dos joves escriptors, amics de la universitat, buscaven en l’obra de Picasso i Miró una inspiració i un refugi.Picassó i Miró, Palau i Fabre i Perucho: dos artistes i dos poetes. La història d’una passió.”

El llibre ‘D’un roig encès’ és el catàleg de l’exposició realitzada entre el maig i el setembre de 2021 a la Fundació Palau. Edició a cura de Julià Guillamon, coedició Fundació Palau – Editorial Galaxia Gutenberg, 2021.

 

 

 

Activitat presencial i gratuïta. Per poder assistir cal inscriure’s a fp.info@fundaciopalau.cat o al 93791 35 93.

Mostra els detalls

Data:
28 d'octubre de 2021
Hora:
18:30
Cost:
Gratuït
Categories d'Esdeveniment:
, , ,

Organitzador

Fundació Palau
Phone
34 937 913 593
Correu electrònic
fp.info@fundaciopalau.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Fundació Palau