Carregant Esdeveniments

MATINAL “PICASSO I ALTRES MITES”

10 de novembre de 2023 a les 10:00

La Fundació Palau organitza la Matinal “Picasso i els mites” el divendres 10 de novembre a partir de les 10h:

Programa:

10’00h. Rebuda dels inscrits

10’30h Conferència “Picasso sense complexes”  a càrrec de Carme Bello i Àngels Borrell

“Habitualment, el biògraf parteix de la vida per explicar l’obra o, quan segueix l’ordre invers, és per a desembocar, a través de les obres, en els accidents de la vida, en l’anècdota, més que en la vida pròpiament dita. Car, què és la vida?” Josep Palau i Fabre. Vides de Picasso. Assaig de biografia pura, 1946 . Picasso va ser un artista de múltiples facetes, tocà totes les formes d’expressió artística, fins i tot literària. Una personalitat amb una gran capacitat d’obrar i que conegué l’èxit en vida. La seva força fou abassegadora i repercutí, per bé o per mal, entre els que el tractaren més o menys íntimament. Carme Bello i Àngels Borrell ens parlaran de l’inevitable mitificació d’aquest geni del segle XX.

12’00h Conversa sobre “Matar els mites. La nova moral del segle XXI”, amb Raül Garrigasait i Joan Burdeus acompanyats d’Anna Maluquer.

El nostre segle ve marcat per un canvi de moral que passa pel sedàs a artistes i escriptors reconeguts i considerats clàssics i patrimoni de la humanitat però que acaben per ser jutjats a partir de la nova moral que impera. Tot plegat fa que ens preguntem si els mites del passat poden ser jutjats amb els ulls d’avui o cal tenir sempre present el context en el que van viure i, per tant, la moral de la seva època. Hem de cancel·lar artistes perquè la seva vida personal, amb llums i ombres, com totes les vides, es jutja des dels paràmetres d’avui? Què és el que ens interpel·la: la vida o l’obra? Picasso n’és un exemple, però n’hi ha molts més. Art i literatura són eines d’expressió i és la llibertat d’expressió el que no hem de perdre mai de vista.

Places limitades. Cal inscripció prèvia a fp.info@fundaciopalau.cat o 93 791 35 93

Imatge: Joan Fontcuberta, Googlegrama: Picasso-Palau, 2007. Fundació Palau. © Joan Fontcuberta, Vegap, Barcelona, 2023

Mostra els detalls

Data:
10 de novembre de 2023
Hora:
10:00
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:

Organitzador

Fundació Palau
Phone
34 937 913 593
Correu electrònic
fp.info@fundaciopalau.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Fundació Palau