Carregant Esdeveniments

Presentació del llibre ‘Chapeau: De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz’

16 de desembre de 2021 a les 18:30 - Gratuït

En el marc dels Dijous a la Palau, dedicarem la sessió del dijous 16 de desembre a la presentació del llibre ‘Chapeau: De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz’.

L’acte comptarà amb la presència de l’autor Josep Casamartina i Parassols. A més, es projectarà  la pel·lícula Ninotchka, la primera comèdia interpretada per Greta Garbo.

Argument: Greta Garbo és Ninotchka, una estricta agent comunista russa enviada a París per supervisar la feina de tres camarades que han estat seduïts per les trampes del capitalisme. Allà coneix al comte d’Algou, interpretat per Melvyn Douglas, un aristòcrata ben plantat que li mostrarà els encants de la capital francesa. És la primera comèdia de Greta Garbo, aquesta actriu que va seduir Josep Palau i Fabre per la seva misteriosa i inquietant bellesa: “Una actriu que amb un no res, amb un quasi imperceptible canvi d’expressió o amb un parpelleig ens ho diu tot, i ens ho fa entrar pels ulls […] en ocupar el rostre de l’actriu tota la pantalla ocupa, sense voler, tot el nostre espai interior, senyoreja en els nostres sentits i en les nostres facultats” Josep Palau i Fabre, “La Divina”, dins Quaderns de l’Alquimista.

‘Chapeau: de Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz’ és fruit de l’exposició homònima realitzada l’any 2019 a la Fundació Palau. Teòricament, aquests serien la primera exposició i el primer llibre, amb caràcter històric, retrospectiu i monogràfic, sobre el tema dels barrets que mai s’hagi fet a Catalunya i, també, a la resta de l’Estat Espanyol. Mostra la presència dels barrets en l’art del segle XX, centrant-se en Picasso i l’àmbit català, a partir de la col·lecció de la Fundació Palau junt amb préstecs del Museu Picasso de Barcelona, la Col·lecció Banc Sabadell i diverses galeries i col·leccions particulars i presenta per primera vegada un conjunt de 250 barrets de dona i d’home del llarg del segle xx fins a l’actualitat de la Col·lecció Antoni de Montpalau.
El llibre ha estat coeditat per la Fundació Palau i Triangle Edicions.

Mostra els detalls

Data:
16 de desembre de 2021
Hora:
18:30
Cost:
Gratuït
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , ,
Lloc web:
https://www.fundaciopalau.cat/

Organitzador

Fundació Palau
Phone
34 937 913 593
Correu electrònic
fp.info@fundaciopalau.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Fundació Palau